Hoe werkt een waterontharder

Calcium en magnesium in water vormen samen voor kalk in jouw keuken of badkamer. Met een waterontharder worden calcium en magnesium uit het water gefilterd. Daarom moet de ontharder vlak naast een watermeter worden geïnstalleerd. 

Al het water gaat door de ontharder en jij hebt volledig kalkvrij water. We hebben de waterontharders zo samengesteld, dat jij niet hoeft te twijfelen over de waterkwaliteit en de capaciteit van de waterontharder! Jij hoeft alleen maar te genieten. 

Waar bestaat een waterontharder uit?

Een waterontharder bestaat uit een aantal componenten die zorgvuldig bij elkaar gekozen zijn door onze experts. De tank met hars is ruim genoeg zodat de ontharder het werk met gemak aan kan. Ook wanneer er een keer extra water verbruikt wordt als je bijvoorbeeld ramen gaat wassen. De kalk wordt tijdelijk opgeslagen in het kunsthars. Wanneer deze hars verzadigd is moet het gespoeld worden. De waterontharder doet dit automatisch, waardoor je er niet naar om hoeft te kijken. 

Er zit een computer op de harstank die het waterverbruik bijhoudt. Is de ontharder bijna door z’n capaciteit dan gaat hij op een tijdstip, dat jij wenst, spoelen. Ben jij op vakantie? Dan houdt hij zichzelf schoon. Zo wordt er voorkomen dat er bacteriegroei ontstaat. 

Hoe werkt het spoelen

Het spoelen moet je zien als het opladen van een accu. Om de waterontharder te spoelen heb je een zoutvat met zouttabletten nodig. Hij doet automatisch water in het zoutvat. Afhankelijk van de hoeveelheid water die de ontharder in de zoutbak doet wordt een bepaalde hoeveelheid zout opgelost. In een liter water lost 0,45 kg zout op.

Wanneer het zout in water opgelost is, dan spitst het zout in 2 delen; natrium en chloride. Door de goede dosering pekelwater te gebruiken wordt al het kalk uit de hars weggespoeld. Na het spoelen is de hars weer volledig schoon en weer klaar om de komende week het water te verzachten. De gebruikte producten zijn uiteraard milieuvriendelijk.

 

Wat moet je zelf nog doen

Het enige wat jij hoeft te doen is af en toe het zout bijvullen. Dit doe je zo'n 4x per jaar. Voor de rest doet de waterontharder het zelf!

Wat is het voordeel van een waterontharder?

  • Je hele huis blijft kalk vrij
  • Je apparatuur verkalkt niet zodat de levensduur verlengt wordt
  • Je lichaam vindt zacht water heerlijk
  • Je bent minder schoonmaakmiddelen nodig
     

Wat kost een waterontharder het per jaar

Je weet van te voren wat een waterontharder je kost. De kosten van de waterontharder en installatie zitten puur in de aanschaf. Dus, geen onderhoud, geen extra kosten. Alleen af en toe een zakje zout bestellen. Je kunt er voor kiezen dat we dit periodiek naar je toe sturen. Zo heb je altijd voldoende zout in huis. 

Bijna al je apparaten in huis hebben onderhoud nodig. De waterontharder van Waterontharderconcurrent.nl niet! Hij is zelfreinigend gebouwd. Onze experts hebben dat perfect voor jou gemaakt. Hierdoor zijn de onderhoudskosten € 0,- . Een garantie van 5 jaar zorgt er voor dat wanneer er een storing is, je geen kosten hoeft te maken.

De maandelijkse kosten van zout zijn ongeveer

  • 1-3 personen: € 6,-
  • 3-5 personen: € 7,50
     

Duurzame waterontharder

Duurzaamheid staat ook bij ons hoog in het vaandel. Daarom verspillen wij geen papier met flyers en beschrijvingen. De beschrijving vind je daarom ook online! Daarnaast is het product ook duurzaam gebouwd. Wij geloven in de duurzaamheid van ons product, en durven je dit ook te beloven. Niet voor niets geven wij 5 jaar volledige garantie. Niet alleen op fabricagefouten, maar ook op normale slijtage door het dagelijks gebruik. Gaat er toch iets stuk? Dan komen wij bij je langs voor een kosteloze reparatie. Géén voorrijkosten, géén uurloon, kortom geen gedoe.

De onderdelen van de kleine en grote waterontharder worden gemaakt in Amerika. Deze worden onder de juiste omstandigheden geproduceerd. De milieubelasting is op deze manier het laagste. De meeste waterontharders die op de markt verkocht worden zijn van Chinese makelij. De levensduur van deze ontharders is veel korter, wat zorgt voor hoge kosten en een berg afval.

Betaal pas als je tevreden bent over je waterontharder

Wil jij een waterontharder kopen, maar twijfel je nog? Wij begrijpen dat je twijfelt. Je kent ons niet en wij kennen jou niet. Belangrijk hierin is vertrouwen. Bij ons hoef je daarom pas te betalen als jij tevreden bent met je gekochte waterontharder. We vragen geen vergoeding vooraf. Je plaatst de bestelling, de monteur komt monteren of wij leveren de waterontharder. Daarna ontvang je van ons een factuur. Het gaat om jou, de tevreden klant! Ben je tevreden, zeg het voort! Heb je een probleem, bel ons en we lossen het zo spoedig mogelijk voor je op!