Heb je nog meer redenen nodig?

Je hele huis blijft kalkvrij

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder zorgt dat calcium en magnesium uit het water worden gefilterd, hierdoor ontstaat 100% kalkvrij water. De ontharder bestaat uit een aantal onderdelen: een harstank, een slimme computer en een zoutoplossing. Deze onderdelen zorgen ervoor dat het water minder hard wordt. Benieuwd hoe dit stap voor stap werkt? We leggen het je uit.

Hard water is water waar veel calcium en magnesium in zit. Calcium en magnesium in water vormen samen kalk. Met een waterontharder worden calcium en magnesium uit het water gefilterd om het water te ontharden. De ontharder wordt geïnstalleerd op de waterleiding vlak naast een watermeter. Vanaf daar worden alle kranen in huis, van wasbak tot douche, voorzien van ontkalkt water. 

Een waterontharder bestaat uit een aantal componenten die zorgvuldig bij elkaar zijn gekozen door onze experts. Hierdoor hoef jij niet hoeft te twijfelen over de waterkwaliteit en de capaciteit van de waterontharder. Jij hoeft alleen maar te genieten.

EVEN VERTELLEN HOE HET werkt, ZO GEMAKKELIJK KAN HET ZIJN ;)

 • Stap 1: De werking van de harstank

  Een waterontharder bestaat uit een tank met hars die ruim genoeg is om de kalk uit het water op te slaan. Ook wanneer je een keer extra water verbruikt dan normaal. Vanuit de waterleiding stroomt er water in de waterontharder. Binnenin bevindt zich de tank met kunsthars. De kalkdeeltjes in het water blijven kleven aan de kunsthars, waardoor de kalk achterblijft in de tank. Er ontstaat zacht water, wat vervolgens de kraan uitstroomt. 

 • Stap 2: Harstank vol  

  Na verloop van tijd raken de harsbolletjes vol met kalk. De ontharder dient dan schoongespoeld te worden, dit proces gaat volledig geautomatiseerd. Het spoelen moet je zien als het opladen van een accu. Op de harstank zit een slimme software die op basis van het waterverbruik de hars schoon spoelt. Daarnaast wordt de ontharder minimaal één keer per week schoongespoeld.

 • Stap 3: Spoelen 

  Om de waterontharder te spoelen heb je een zoutvat met zouttabletten nodig. Het water komt automatisch in het zoutvat. Afhankelijk van de hoeveelheid water die de ontharder in de zoutbak doet wordt een bepaalde hoeveelheid zout opgelost. In een liter water lost 0,45 kg zout op.

  Wanneer het zout in water opgelost is, spitst het zout in 2 delen; natrium en chloride. Door de goede dosering pekelwater te gebruiken wordt al het kalk uit de hars weggespoeld. Na het spoelen is de hars weer schoon en klaar om de komende week het water te verzachten. De gebruikte producten zijn uiteraard milieuvriendelijk.

  Ook als je met vakantie bent zorgt de ontharder ervoor dat de waterleidingen niet stil komen te liggen. Zo wordt bacteriegroei voorkomen.

Wat kost het?

Wij bieden de beste waterontharders tegen de beste prijs. Je schaft al vanaf €1.149,- een waterontharder aan. Afhankelijk van de grootte van jouw huishouden bieden we twee verschillende type waterontharders. Meer weten?