De 7 voordelen van een waterontharder

Benieuwd naar de voordelen van een waterontharder?

Een waterontharder zorgt voor kalkvrij water, een vermindering van het stroomverbruik en huishoudelijke apparaten gaan langer mee. Een waterontharder van Waterontharderconcurrent brengt meer voordelen met zich mee. Benieuwd? We hebben de voordelen voor je opgesomd!

Werking van een waterontharder

Voordat we ingaan op de voordelen, lichten we kort toe hoe een waterontharder werkt. Calcium en magnesium in water vormen samen kalk. Een waterontharder werkt met een filter die het calcium en magnesium uit het water filtert. Zo ontstaat er 100% kalkvrij water met als resultaat zacht water. De ontharder wordt geïnstalleerd op de waterleiding vlak naast een watermeter. Het filter wordt na het ontharden automatisch gereinigd met zout. Zelf hoef je alleen het zout 4 keer per jaar aan te vullen en verder heb je er geen omkijken naar!

 • Geen kalkaanslag meer

  Eén van de grootste voordelen van een waterontharder is het ontstaan van kalkvrij water. Het water uit de kraan bevat van nature kalk. Kalkaanslag vormt zich wanneer calcium- en magnesiumionen zich afzetten. Na verloop van tijd zie je dit terug in huis, bijvoorbeeld aan de wanden in de badkamer of op de kraan in de keuken. Door het water te ontharden voorkom je kalkaanslag.  

 • Bespaar op energiekosten

  Huishoudelijke apparaten, zoals een vaatwasser, wasmachine en waterkoker bevatten een verwarmingselement voor de temperatuur van het water. Kalk blijft aan het verwarmingselement kleven, hierdoor duurt het opwarmen van het apparaat langer. Het gevolg hiervan is meer stroom, waardoor de energiekosten oplopen. Door een waterontharder te installeren wordt er geen kalk meer gevormd en kan het ook niet aan het verwarmingselement kleven.  Het opwarmen gaat daarom sneller waardoor er minder stroom verbruikt wordt en je dus bespaart op energiekosten. Een investering en verduurzaming van uw huis!

 • Levensduur van huishoudelijke apparaten wordt verlengd

  Hard water veroorzaakt kalkafzetting in onderdelen van huishoudelijke apparaten. Door kalkaanslag slijten huishoudelijke apparaten, zoals een vaatwasser, wasmachine en koffiezetapparaat, eerder. Door een ontharder te gebruiken kunnen jouw apparaten langer mee, omdat de kalkaanslag de apparaten niet meer aantast. 

 • Minder schoonmaken

  Herken jij een witte aanslag op glazen nadat ze net uit de vaatwasser komen? Of heb je strepen op de ramen na het wassen? De hoeveelheid kalk in jouw water zorgt voor kalkaanslag. Kalkaanslag is te verwijderen, maar heb je hier toch extra onnodig werk mee. Met een waterontharder voorkom je kalkaanslag, dit scheelt behoorlijk wat schoonmaakwerk. 

 • Bespaar op schoonmaakkosten 

  Bij zacht water werken zeepproducten zoals vaatwastabletten, glansmiddel, waspoeder beter. Kalk vermindert de werking van zeep. Oftewel, hoe meer kalk in het water, hoe meer zeep nodig is. Bij zacht water wordt het gebruik van schoonmaakproducten gehalveerd, hierdoor hoef je minder snel nieuwe schoonmaakmiddelen aan te schaffen. 

 • Weinig onderhoud 

  Normaliter hebben bijna alle apparaten in huis onderhoud nodig. De waterontharders van Waterontharderconcurrent niet! Onze experts hebben er voor gezorgd dat hij zelfreinigend is gebouwd. Hierdoor zijn de onderhoudskosten € 0,- . Een garantie van 5 jaar zorgt er voor dat wanneer er een storing is, je geen kosten hoeft te maken. Het enige wat je zelf moet doen is zout bijvullen. Dit moet zo’n 4 keer per jaar gebeuren.

 • Duurzame waterontharder

  Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze producten zijn duurzaam gebouwd. De onderdelen worden in Amerika geproduceerd. Hierdoor profiteren we van een lage milieubelasting, waardoor we de waterontharders kunnen leveren tegen de beste prijs. De meeste ontharders op de markt zijn van Chinese makelij. Deze hebben een veel kortere levensduur, zorgen uiteindelijk voor hoge kosten en een berg afval.  

Overtuigd van de voordelen? 

Wil jij graag een waterontharder kopen, maar twijfel je nog over de beste waterontharder of heb je nog aanvullende vragen? Onze experts helpen je graag. Bij ons hoef je pas te betalen als jij tevreden bent. We vragen geen vergoeding vooraf. Je plaatst de bestelling, wij leveren de waterontharder en indien gewenst plaatsen we ‘m ook nog. Jij tevreden? Wij tevreden! Zo gemakkelijk kan het zijn.