“Ik heb een minder droge huid en we hebben nauwelijks wasmiddel nodig”

Het verhaal van Ritske

Na het plaatsen van de nieuwe badkamer hebben Ritske en zijn vriendin meteen een waterontharder laten plaatsen om kalkaanslag te voorkomen. Benieuwd naar alle voordelen die zij ervaren met een waterontharder? Ritske doet graag zijn verhaal.

Waarom heb je besloten om een waterontharder aan te schaffen?

“Mijn vriendin verkoopt badkamers en wist hierdoor al veel over de voordelen van een waterontharder. Toen wij vorig jaar besloten om een nieuwe badkamer te plaatsen, leek het ons verstandig om meteen een waterontharder te installeren. Zo voorkomen we kalkaanslag in onze nieuwe badkamer. Inmiddels hebben we nu ruim een jaar onze nieuwe badkamer. De glazen wand in de badkamer is nog steeds helemaal vrij van kalkaanslag.”

Welke voordelen ervaar je?

“Naast dat we geen last meer hebben van kalkaanslag, merkt mijn vriendin ook dat ze een minder droge huid heeft. Daarnaast hebben we ook vernomen dat je zelf minder wasmiddel hoeft te gebruiken, omdat bij zacht water minder zeep nodig is.”

Hoe ervaren jullie het onderhoud? 

“Het zout bijvullen is eigenlijk het enige onderhoud aan de waterontharder. Na een half jaar hadden wij de zoutbak leeg en moesten we hem bijvullen. Dit is niet veel werk, maar moet wel even gebeuren.”