Ik wil mijn waterontharder zelf installeren

Montage instructie

 

Benodigdheden

De waterontharder moet aangesloten worden gelijk na de watermeter zodat al het water in je huis zacht is. De leiding wordt doorgezaagd achter de meter. De ontharder kan met flexibele slangen worden aangesloten. Deze zijn bij te bestellen*. Zorg dat de aanvoer vanaf de watermeter aan de aanvoer van het toestel zit en niet verkeerd om.

Afvoer

De waterontharder heeft een afvoer nodig. Er wordt 2 meter afvoerslang standaard bijgeleverd. De afvoer van de ontharder moet aangesloten worden op een aansluiting met een diameter van minimaal 40 mm. Zaag de afvoerbuis schuin aan zodat je de afvoerslang hieraan kan monteren. Vastzetten van de slang kan door middel van tie’ wrap.

Wandcontactdoos

De waterontharder heeft een voeding van 230vac nodig. De stekker kan eenvoudig ingeplugd worden. Wanneer er geen wandcontactdoos vrij is dan kun jij er zelf een aanleggen volgens de geldende voorschriften. De waterontharder in werking stellen. Je begint eerst met het vullen van het toestel. Dit doe je door het openen van de rechter rode kraan achter op het toestel. Hoor je geen water meer stromen, dan open je de linker kraan. Nadat de kranen geopend zijn spoel je de keukenkraan ca 20 minuten. Wanneer de waterontharder opstart is deze al volledig geprogrammeerd. Je hoeft alleen de tijd in te stellen. Dit doe je zo;

  • Druk 3x op de toets ‘next’.
  • Houdt 3 seconden de toets set clock/pijltje naar beneden ingedrukt.
  • Pas met pijltje naar boven/beneden de uren aan. Let op AM/PM
  • Druk 1x op de toets ‘next’.
  • Pas met pijltjes naar boven/beneden de minuten aan.
  • Druk 2x op de toets ‘next’ en de tijd is ingesteld.

Vervolgens druk je eenmalig op de toets ‘regen’ en in het scherm knippert ‘regen today’. Hierdoor gaat hij zijn spoeling de eerstvolgende nacht doen. Wil je hem gelijk laten spoelen? Houd dan het knopje ‘regen’ 3 seconden ingedrukt. Meer informatie?

Mocht je bovenstaande niet zien zitten, dan adviseren wij om de montage uit te besteden aan de Waterontharderconcurrent.nl. Kies je er wel voor om zelf te monteren en heb je twijfels; plan dan een bezoek van de monteur via 085-2736025 en die controleert dan of alles goed is uitgevoerd of helpt je alsnog met de montage.

Zo makkelijk kan het zijn. Succes met de installatie!

 

*Aansluit set bestaande uit: 2 x flexibele slang ¾bi x ¾bi lengte 1 meter. 2x kniepuntstuk 22x ¾bu. Prijs: € 72,-