“het wekelijkse schoonmaak-rondje gaat stukken gemakkelijker

In oktober 2022 hebben wij een waterontharder aangeschaft bij Waterontharder Concurrent. We hebben gekozen voor de grote waterontharder. Een waterontharder heeft voor ons veel voordelen:

  • We hebben in de badkamer geen kalkaanslag meer.
  • We onderhouden de apparatuur in onze nieuwe keuken.
  • Onze dochter heeft stukken minder last van eczeem.

Waarom heb je besloten om een waterontharder aan te schaffen?

“In het verleden hebben we het er al eerder over gehad om een waterontharder aan te schaffen, maar we schoven het telkens voor ons uit. Je lapt dan toch net de ramen wat vaker of gebruikt iets meer shampoo. Tot op het moment dat we een nieuwe keuken kregen. Een flinke investering. Die willen we natuurlijk optimaal onderhouden. Een waterontharder was daarom niet meer weg te denken.”

Merk je nog meer verschil?

“Nu we eenmaal gewend zijn aan kalkvrij water willen we niet meer anders. De voordelen van een waterontharder worden dan ineens tastbaar. De kalkaanslag op de ramen verdwijnt, het wekelijkse schoonmaak-rondje gaat stukken gemakkelijker, er gaat minder shampoo door en de huishoudelijke apparaten blijven kalkvrij.

Ik heb echt een hekel aan schoonmaken. Dankzij het zachte water merk ik dat het allemaal veel gemakkelijker gaat.”

Staat hij niet in de weg?

“De waterontharder is geplaatst onder een luik in de vloer. Het zoutvat staat in onze meterkast. Dat is een ideale opstelling. Af en toe moet het zout namelijk worden bijgevuld en nu kunnen we er makkelijk bij.

De waterontharder (harstank) staat op een plek uit het zicht. We hoeven daar ook niet bij te komen omdat deze waterontharder volledig onderhoudsvrij is. De perfecte opstelling dus!.”

Eczeem-klachten nemen af!

Na de installatie kwamen we er achter dat het ons nog meer voordelen geeft. Onze dochter heeft soms last van eczeem. Het schijnt dus dat onthard water beter is voor de huid. Het is natuurlijk geen wondermiddel, maar er is zeker een positief verschil. De eczeem wordt rustiger en geeft een minder jeukerig gevoel. Nu ze weer naar de zwemles gaat merken we het helemaal. Het chloorwater van het zwembad maakt haar huid weer schraler en roder. Dankzij de douche bij ons thuis houden we de klachten in evenwicht. Dat is voor ons achteraf dus al genoeg reden om een waterontharder te nemen.